Kárpitos Budapesten

2020 jan 14,

Profi kárpitos Budapesten

Bútor kárpitosmestert keres?

A kárpitozás mesterfokú művelését a kárpitosmester végzi, aki a modern technológiák igénybevételével hagyományos kézi kárpitkészítést végez. Ülő, fekvő és ülő-fekvő bútorok kárpitozását, újrahúzását és javítását végezheti Budapesten, a legjobb minőségű anyagok igénybevételével, a legkedvezőbb áron.

Bútorjavításhoz kárpitost?

A puha kárpittal ellátott bútorok otthonunk ékességei, a kényelem egyik alapvető feltétele. Az irodabútorok típusa, minősége és állapota a cég, szolgáltató vagy intézmény presztízsét is meghatározza. Egy komoly vállalat nem engedheti meg magának, hogy kopott, elnyűtt bútorokkal várja ügyfeleit, az otthonok hangulatát, tisztaságát és komfortfokát is befolyásolhatja a bútorhuzat, kárpit állapota.

A bútorok párnázatának állapotát rengeteg tényező befolyásolhatja. A gyakori használattól vagy a naptól kifakulhat, anyaga szétfoszlik, ilyenkor szükség van a kárpitosmester segítségére. Ha kisgyermek van a családban, a kárpitozás puha részeit lenyelheti, ezért sürgősen kárpitoshoz kell vinni a megrongálódott borítást.

A budapesti kárpitosok pénzt spórolnak

A régi, megrongálódott és elhasználódott bútorokat kidobni nem gazdaságos. Egyik másik antik darab önmagában is hatalmas értéket képvisel, tehát az újrakárpitozás elemi érdek. A történelmi értékkel nem bíró darabok kárpitozásának ára is jóval olcsóbb, mint egy új bútordarab beszerzése. A kárpitos a bútor szerkezetét is megerősíti, felújítja, a puha részek cseréjével együtt egy szinte teljesen új berendezési tárgy jut a birtokunkba.

Ha nincs szüksége az antik bútordarabra, akkor eladás előtt érdemes lehet újrakárpitozni, felújítani, hiszen ezzel jelentősen megnő az értéke. Budapesten a kárpitos rövid határidő alatt, mesterien végzi munkáját. A precíz kézi munkának köszönhetően prémium minőségű darabokhoz juthat.

A kárpitozás menete a budapesti műhelyben:

 • a kárpitos felméri a bútor állapotát
 • megállapítja a szükséges munka mennyiségét és típusát
 • kikalkulálja a munka árát
 • meghatározza a szükséges anyagmennyiséget
 • kikalkulálja az alapanyagok árát
 • elvégzi a bútorkárpit bontását
 • javítja a bútor faanyagát
 • felújítja a rugókat és a párnázatot
 • új szövettel vagy bőrrel vonja be a párnázatokat
 • díszíti a berendezési tárgyat.

A kárpitozás tartóssági követelményei

A budapesti kárpitos munkája során szigorúan betartja a minőségi előírásokat és a tartósságra vonatkozó követelményeket, a bútorra garanciát vállalhat. Az elkészült bútorkárpittal szemben többféle követelmény van.

Az egyik legfontosabb követelmény a kárpitozott bútorokkal szemben a rugalmasság, vagyis a terhelés hatására bekövetkező alakváltozás. A bútor rugalmasságát két szerkezeti elem határozza meg. Egyrészt a faanyag szerkezeti elhajlása, mely a bútor anyagának függvénye, másrészt a rugók és a párnázat, a szivacs összenyomódásának mértékének függvénye. A kárpit rugalmassága a bútor kényelmi típusának meghatározója is, a kárpitos négyféle rugalmassági fokú kárpitbevonatot készíthet:

 • kemény kárpitozás,
 • rugalmas kárpitozás,
 • puha kárpitozás,
 • lágy kárpitozás.

A kárpitozás rugalmasságától függetlenül jó minőségű kell, hogy legyen, a tartós alakváltozás csak hosszú idő elteltével következik be. A kárpitosmester a töltőanyag kiválasztásakor informálhatja a megrendelőt az adott típus rugalmasságának várható időbeni változásáról.

Kárpitos Budapesten precíz és gyors szolgáltatás. Ne keress tovább bútor kárpitost, Budapesten bármilyen kárpitosmunkát nagy szakértelemmel és a legjobb minőségű anyagokkal precízen elvégzünk, legyen az felújítás, áthúzás vagy egyéb szakmunka.

Kövessen minket Facebookon

Facebook Pagelike Widget