Bútorismertető: sarok dívány

2020 jan 14,

Újrakárpitozott vagy újonnan vásárolt sarok dívány?

Kárpitozott bútor sarok dívány

Kárpitozott sarok dívány

A kárpitosok gyakran találkoznak munkájuk során sarok dívánnyal, hiszen ez a kényelmes bútordarab az egyik legnépszerűbb berendezési tárgy. A konstrukció sajátosságainak köszönhetően, a változatos szín és formakínálatnak köszönhetően bármilyen helyiségben tökéletesen alkalmazható. A régebbi daraboktól sem kell megválnunk, a megfelelő huzat kiválasztásával a felújított szoba stílusban is passzoló kényelmi berendezése lehet.

A sarok dívány a díványok egyik típusa, melynek vannak előnyös és hátrányos tulajdonságai, melyeket most sorra veszünk.

A kárpitozott sarok dívány előnyei

 • A bútor könnyen konfigurálható a helyiség formájának és méreteinek megfelelően. A szobák sarka nehezen hasznosítható területén helyezhető el.
 • A sarok díványt bármilyen helyiségtípusban elhelyezhető: nappali, konyha, gyerekszoba, iroda és kávézó.
 • Kényelmes fekvőhely. A legtöbb, vastagon kárpitozott sarok díványt kényelmes és nagy méretű ággyá alakítható át, mely a vendégek számára is ideális lehet.
 • Funkcionalitás. A sarok dívány a kárpitozott ülő és- fekvőhely mellett kiegészítő szolgáltatásokat is nyújthat: ágynemű tartó, mini bár vagy okos eszközök.
 • A sarok dívány kialakítása a helyiség átrendezésekor formálható.
 • Alkalmas a szoba zónákra osztására. A kényelmes bútordarab segítségével elválasztható a szoba nappali része a dolgozó zónától, vagy a pihenő zónától.

  Vastag kárpitozott zónaosztó sarokdívány.

  Helyiség a helyiségben a sarok dívány jóvoltából

A sarok dívány hiányosságai

 • A dívány sarokrésze nem alkalmas az ülő funkció betöltésére.
 • Az ülődíványból ággyá alakítható bútor szerkezete csak akkor funkcionál megfelelően, ha jó minőségű a modell és szakember szerelte össze.
 • Meglehetősen drága. A sarok alkalmatosság ára lényegesen meghaladja a minőségben vele megegyező, szimpla dívány árát.

Hogyan válasszunk díványt?

Az ülő- és fekvőbútorok kiválasztásakor mindig a helyiség funkciójából és méreteiből kell kiindulni. Fontos az ablakok és az ajtó elhelyezkedése. A berendezésnél arra kell törekedni, hogy a tárgyak ne „lopjanak” helyet, a kárpit színe és anyagának minősége emelje a komfortérzetet.

A kárpitosok bármilyen díványtípus javítását és áthúzását optimális áron vállalják.


Bútorismertető: sarok dívány. A sarok dívány kárpitjának felújítását vagy cseréjét a kárpitos szakemberek végzik, annak megfelelően, hogy a szoba dizájnja, stílusa és színe mit kíván meg. A bútor kiválasztásánál a forma mellett a kényelem és a kárpit vastagsága is mérvadó lehet. Néhány további témaötlet, mely érdemes lehet az olvasásra: kárpitozott bútor készítése, bútorok típusai és stílusa, kárpitozott bútor ára, ágyak matraca, díványok készítése, puha kárpit beszerzése, kárpitos árak, kárpit ár.

Kövessen minket Facebookon

Facebook Pagelike Widget