fbpx

Kárpitosok Budapesten

Áraink

Tekintse meg árainkat.

Székek

6 000 Ft-tól

Fotelek

25 000 Ft-tól

Heverők

21 000 Ft-tól

Kanapé 2-es

42 000 Ft-tól

Kanapé 3-as

52 000 Ft-tól

Sarokgarnitúra

68 000 Ft-tól

Franciaágy (140cm)

38 000 Ft-tól

Antik és stíl bútorokra, bőrgarnitúrákra csak helyszíni felmérés után tudunk árajánlatot adni.

Az árak bruttó árak, a szövetet nem tartalmazzák.

Hagyományos bútorokra értendők, melyek életkora nem haladja meg a 20 évet.

Kárpitozás árak Budapest

Amikor Budapesten kárpitost keresel, akkor az egyik szempont a kárpitozás ára, a másik fontos kritérium az elkészült bútorkárpit minősége. A kárpitos mester keze alatt új életet kapnak a régi székek, kanapék és ágyak, ehhez hatalmas szaktudásra van szükség. Ha kárpitost keresel, az olcsó nem mindig jó, ezért érdemes megnézni, hogy milyen korábbi referenciákkal rendelkeznek.

kárpit újrahúzása gyakori kérés a budapesti kárpitosoknál. Az elhasználódott szövet, a kikopott minták és a szétfoszlott varrás teszi szükségessé a cserét, a javítást. A kárpitozás ára általában nem tartalmazza a felhasznált anyagmennyiség árát, hiszen ez egyedi, a konkrét bútordarab függvénye.

A bútorkárpit újrahúzásának ára

Miért válaszd “akárpitosok”-at?

  • Profi, szakképzett mesterek végzik a kézi munkát
  • Olcsó, de mindenképpen korrekt árak
  • Közel van hozzád Budapesten
  • Antik és régi bútorok felújítását is vállalják.

A bútor újrakárpitozás szükségességét a megrendelő önállóan meghatározza, és ha úgy dönt, hogy szükség van a munkára, a weboldalon tájékozódhat az árakról, szükség esetén egyéni árajánlatot is kérhet. Kárpitozásra szorulnak a bútorok, ha:

  • Az öreg dívány kárpitja kifakult, kiégett, de a tartószerkezet még ép és stabil. Csak a kárpit cseréjére van szükség, ha a rugózat állapota kielégítő.
  • A párnázaton zsíros foltok jelentek meg, melyeket a hagyományos kárpittisztítási eljárásokkal már nem lehet eltávolítani. Kárpitozni kell akkor is, ha a huzat megsérült, kilyukadt. A kárpitosmunka ára lényegesen olcsóbb, mit egy teljesen új bútordarab.
  • Meg szeretnéd változtatni az elavult dizájnt, hogy modern stílusú bútorként születhessen újjá a kedvenc berendezési tárgy.
  • Kényelmesebb párnázatot szeretnél a túl kemény, kényelmetlen szivacsréteg helyett.

Mikor kell újrakárpitozni a bútort?

A kárpitozott bútorok felújításának menete

A bútor kárpitozásának megállapodott árába beletartozhat nem csak a kárpitcsere, hanem a teljes felújítás is. A kárpitos mester eltávolítja az elnyűtt bútorhuzatot, kicseréli a szivacs és rugóréteget. Megvizsgálja a keret állapotát, szükség esetén szétszereli és megerősíti, festi vagy lakkozza, ezután összeszereli.

A kárpitos munka mellett az ágyak szerkezetének javítását is elvégezheti a hozzáértő bútoros szakember. A szükséges famunkák ára, a bútor korától és a faanyag minőségétől függően változhat.

A kárpitos szakember minden esetben megvizsgálja a felújításra szánt bútor szilárdságát, mely az alábbiak szerint történik:

A stabilitás vizsgálatát azoknál az ülőbútoroknál szokták elvégezni, amelyeknél az ülés első éle vagy a karok a lábak által határolt területen kívülre esnek. Különleges esetekben egyéb vizsgálatokra is szükség lehet. A vizsgálat során az ülőbútort az ülőfelület szimmetriavonalában az első éltől 50 mm távolságban egyenletesen növekvő erővel terhelik. A stabilitás mértékét a felbillentéshez szükséges erővel fejezik ki. Hasonló módon vizsgálják az ülőbútorok oldalirányú stabilitását is, a karra ható terheléssel. A vizsgálat során alkalmazandó legnagyobb terhelőerőt, a bútort használó személyek korától függően választják meg.

A több személyes ülőbútorok beülési irányból mért stabilitásánál a terhelőerőt a várható személyek számával többszörözik meg.

A forgó ülőbútorállványok stabilitását mindig a legkedvezőtlenebb helyzetben ellenőrzik.

Az összeépítés szilárdságát az állványszerkezet nyomáspróbájával ellenőrzi a kárpitos. A nyomáspróbát azokon a bútorokon szokták elvégezni, amelyeknek használata során hintázással számolni kell.

A karrögzítés szilárdságát a karokra ható terhelőerővel ellenőrzik. A terhelési mód megegyezik a stabilitás vizsgálatánál leírtakkal, azonban a terhelőerő annak többszöröse.

A lehajlási vizsgálatot csak több személyes ülőbútorok állványszerkezeténél szokták elvégezni. A vizsgálathoz az ülőbútor valamennyi ülésére terhelést helyeznek. A lehajlást 10 percnyi terhelés után – terhelt állapotban – a legnagyobb lehajlási helynél, rendszerint a kárpitkeret vagy káva hosszoldali felezővonalában mérik.

Szilárdsági vizsgálat

A minõség ára

Az olcsó kárpitozás is csak jó minőségű lehet. Akárpitosok Budapesten minden esetben kiváló minőségű anyagokkal dolgoznak és megfizethetetlen szakértelmüket lelkiismeretesen alkalmazzák. A felújított, újrakárpitozott és újrahúzott bútorok még hosszú időn keresztül okozhatnak örömet a családnak.

A jó minőségű bútorok ára meglehetősen magas, ezért a régi, kiváló minőségű fából készült antik berendezési tárgyakat érdemes szakértelemmel felújítani, az új kárpit segítségével pedig újra kényelmessé tehetők.